Wanita cantik ini berjaya menipu satu Jepun, sebenarnya dia bukan perempuan tapi dia…

Wanita cantik ini berjaya menipu satu Jepun, sebenarnya dia bukan perempuan tapi dia…

Peminat gadis bermotosikal berkuasa tinggi di Jepun marah dan kecewa selepas mengetahui bahawa penunggang tersebut sebenarnya seorang lelaki berusia 50 tahun, lapor akhbar Daily Star kelmarin.

Penipuan lelaki tersebut yang menggunakan nama @azusagakuyuki dalam akaun media sosialnya didedahkan oleh sebuah rancangan televisyen di Jepun. Ia ekoran banyak keraguan ditimbulkan pengguna media sosial berkenaan ciri fizikalnya.

Wanita cantik ini berjaya menipu satu Jepun, sebenarnya dia bukan perempuan tapi dia...

“Seorang kru televisyen yang mengekori @azusagakuyuki berjaya merakamkan video dirinya membuka helmet, dan mendapati dia sebenarnya seorang lelaki pertengahan usia,” lapor Daily Star.

@azusagakuyuki mempunyai ramai pengikut di media sosial yang gemar melihat ‘wanita’ itu bergaya dengan motosikal berkuasa tingginya atau menunggang motosikal tersebut.

Sering menulis hantaran mengenai minatnya dalam ‘bermain-main dengan motosikal’, dia juga gemar memuat naik gambarnya yang bergaya seksi.

Sebaik sahaja rahsianya diketahui, @azusagakuyuki mengakui menipu para peminatnya dengan menggunakan aplikasi FaceApp dan PhotoShop untuk mengubah wajahnya menjadi perempuan.

“Tiada siapa mahu melihat wajah seorang pakcik.

“Mencantikkan diri adalah suatu proses yang menyeronokkan. Ia juga dapat meningkatkan bilangan pengikut Instagram dalam sekelip mata,” ujarnya yang telah mengumpul lebih daripada 17,000 peminat di Twitter sahaja.

FaceApp merupakan satu aplikasi yang membolehkan pengguna untuk menukar wajah menjadi jantina berbeza, sekaligus memudahkan sesiapa sahaja untuk menipu.

Terdahulu, terdapat beberapa pengguna media sosial yang menyedari ‘keanehan’ pada ciri fizikal @azusagakuyuki apabila dia dilihat seperti mempunyai lengan seorang lelaki dalam salah satu gambar yang dimuatnaik.

Turut mendapat perhatian ramai adalah gambar yang dimuatnaik pada 11 Februari lepas yang secara jelas menampakkan wajah seorang lelaki pada cermin motosikal.

BACA: 

Malaysia patut tiru cara Jepun urus banjir, ini teknologi canggih Jepun elak banjir kilat

“2 tahun aku kerja dekat Australia, bila balik je bini aku sarat mengandung 7 bulan, patutlah ini rupanya bini aku buat”