[Video] Tak sengaja rakam bayang putih mundar mandir di Homestay

Tak sengaja rakam bayang putih mundar mandir di Homestay.

Pelancongan merupakan sebuah aktiviti untuk mengisi masa lapang dan selalunya masyarakat akan menyewa sebuah homestay sebagai tempat untuk menginap.

Detik-detik ketika bercuti itu terutamanya bersama keluarga pasti tidak dapat dilupakan. Lebih-lebih lagi ia merupakan tempat untuk menyatukan hubungan bersama.

Namun, jika melancong ke tempat lain, kita perlulah menjaga adab dan perilaku sebab orang dulu-dulu pernah berkata, pergi ke tempat orang jangan suka-suka sangat, nanti kena kacau.

Perkara itu sehingga kini menjadi kepercayaan masyarakat bagi mengelakkan perkara buruk berlaku ketika melancong bersama keluarga.

Bayang putih di homestay

Namun, pengalaman tersebut dapat dirasai oleh seorang individu ketika bercuti bersama keluarga sehingga meninggalkan ‘kenangan’ kepada dirinya.

Hal ini kerana individu tersebut berjaya merakam sesosok bayang putih sedang mundar-mandir di sebuah homestay baru-baru ini.

Video tersebut dimuat naik di aplikasi TikTok miliknya bernama @Azann9 yang ketika itu sedang bersama keluarganya mengadakan Hari Keluarga di Melaka.

Menerusi video tersebut, dilihat seorang pengacara majlis sedang bercakap ketika sesi penyampaian hadiah. Ketika itu, si perakam tertangkap sebuah sosok yang berlegar-legar di pintu.

Family Day keluarga aku di Melaka. Ingatkan nak bercuti, sekali ada hantu? Betul atau tidak hanya Allah saja yang tahu.
@azann9Percutian yang Mantap.. ##fyp ##fypシ ##fypage ##tiktokmalaysia🇲🇾 ##tiktokviral ##freshlahbodyperfume♬ Horror Story – Movie Miracles


Netizen turut meninggalkan komen

Meninjau pada ruangan komen, rata-rata netizen turut menzahirkan rasa terkejut dengan penampakan itu selain turut mempercayai akan keaslian video tersebut.

Tak sengaja rakam bayang putih mundar mandir di Homestay

Selain itu, terdapat juga netizen yang turut berkongsikan pengalaman misteri yang sama ketika melancong di tempat berkenaan.

Video yang dimuat naik itu sehingga hari ini telah mencapai lebih daripada 100,000 tontonan serta mendapat 2,964 tanda suka.

Berita Penuh : https://ohmedia.my/ohtidak/video-lelaki-terakam-bayang-putih-mundar-mandir-di-homestay/

BACA JUGA : Exco Kesihatan Kedah didapati positif Covid-19

CATEGORIES