Tular senarai nama pegawai polis sekongkol penjenayah, 2 nama artis turut kena petik

Tular senarai nama pegawai polis sekongkol penjenayah, 2 nama artis turut kena petik. Sudah berlegar senarai nama Kartel D7 di ruangan muka buku yang bersengkokol dengan penjenayah – penjenayah, min pun tak berani nak siar sebab belum official lagi dan antara gambar sindiket/kumpulan/kongsi gelap tersebut kelihatan ada nama dua orang artis dan satu gambar melibatkan artis atau anak kepada seorang chef terkenal yang menafikan penglibatan beliau.

Kita akan lihat nanti sejauh mana kesahihan senarai nama kartel D7 BA tersebut yang hampir satu unit telah rosak. Sedih andai benar.

BACA JUGA : Tiada lagi vaksinasi ‘walk in’ di Lembah Klang, kini perlu buat janji temu

Cerita panas harini, apabila KPN menyelar jawatankuasa disiplin Jabatan yang didakwa menyelindung perbuatan salah laku.

Beberapa bekas pegawai Jabatan Integriti dan Pematuhan Standard (JIPS) telah membiarkan mereka yang “menolong” penyiasat untuk dilepaskan tanpa didakwa atau ditukarkan jawatan.

BACA JUGA : Pencalonan Timbalan Speaker Dewan Rakyat, 10 hari untuk Ahmad Maslan buat keputusan

Sebab itu Dato’ Ayob Khan berkata tidak akan menyerahkan nama pegawai dan anggota polis yang bersekongkol dengan “Geng Nicky” kepada JIPS sebaliknya mahu pesalah terus di kenakan tindakan undang-undang di bawah jenayah terancang

Tambah KPN lagi, kartel itu akan memastikan bahawa pensubahat mereka dinaikkan pangkat agar dapat menguasai pasukan dan hierarki polis pada masa akan datang, seterusnya memudahkan mereka melakukan kerja kotor.

BACA JUGA : Pemuda Pas pertikai peruntukan RM15 juta untuk Sekolah Persendirian Cina

In shaa Allah, PDRM akan kembali menjadi sebuah institusi yang benar-benar telus dan berintegriti suatu hari nanti.

Sumber :

CATEGORIES