Suami suruh Neelofa berhenti berlakon?

Suami suruh Neelofa berhenti berlakon?

Suami suruh Neelofa berhenti berlakon?“Lakonan, tak rasanya.” Demikian kata sponta oleh selebriti terkenal, Noor Neelofa ketika ditanya selepas melahirkan cahaya mata sulung, 29 Januari lalu.

Neelofa, 33, atau nama sebenarnya Noor Neelofa Mohd Noor berkata, keutamaan kini adalah menjaga, mengurus dan membesarkan anaknya, Muhammad Bilal, hasil perkongsian hidup bersama suami, Ustaz Muhammad Harris Mohd Ismail.

Dia pada masa sama juga mahu terus memberikan komitmen terhadap rangkaian perniagaan yang diusahakan.

“Kerjaya seni, selepas berbincang dengan suami, saya mungkin akan keluar dengan program bual bicara tidak lama lagi, tapi masih dalam proses perbincangan. Nanti saya akan kongsikan, tak lama lagi. Insya-Allah lepas raya akan dimaklumkan.

“Cuma, fokus lebih pada bisnes dan keutamaan kami lebih pada Bilal. Saya pun tak nak tinggal dia lama-lama dengan pembantu kan. Saya nak jalankan rutin sebagai ibu itu lebih daripada lain. Kalau bisnes pun mudah, sebab boleh buat dari rumah.

Suami suruh Neelofa berhenti berlakon?

“Jarang pun pergi mesyuarat atau buat penggambaran. Sama juga macam program dalam industri pun, tak memakan masa banyak,” kata belas hos program MeleTOP itu lagi.

Sementara itu, PU Riz, 27, ketika ditanya soal keterbatasan Neelofa dalam kerjaya seni, dia berkata perkara itu sudah dibincangkan secara terperinci.

“Alhamdulillah kita sudah berdiskusi perkara ini begitu terperinci setiap perkara dengan imej agama dibawa kena banyak berhati-hati dan sebagainya.

“Lofa alhamdulilkah boleh ikut. Banyak pun dia ikut, pakaian pun dia taat pada perintah Allah SWT. Jadi kita bagi dia ruang berkarya dalam perkara yang dia sudah biasa buat.

“Soal lakonan, kita tak kata, tak nak terlibat langsung. Tapi itu bukan keutamaan sebab sekarang buat bisnes. Masa tu tak ada. Lebih pada nak fikir bisnes, ada produk baru nak lancar.

Macam saya pun lakonan, setakat perancangan tak ada lagi,” katanya.

Neelofa dan PU Riz berkahwin pada Mac tahun lalu dan dikurniakan cahaya mata lelaki, Muhammad Bilal yang kini berusia tiga bulan.
TONTOn :

BACA:

Wanita dikejarkan ke hospital selepas jatuh atas timun yang kemudianya terlekat dalam kemaluannya

Hamzah jawab dakwaan tahan warga Rohingya lebih 2 tahun

Air mata Shuib mengalir lagi, kenang beraya dalam keadaan miskin dengan Sarah

CATEGORIES