Setpol Duta Khas hanya tahu bertanya di twitter, tak tahu buat kerja?

Setpol Duta Khas hanya tahu bertanya di twitter, tak tahu buat kerja?

Sudah Gaharu Cendana Pula, Sudah Tahu Bertanya Pula

Saya pelik dengan tweet teknokrat PAS Syahir Sulaiman yang merangkap SetPol Duta Timur Tengah pura-pura tidak tahu tentang fungsi parlimen. Lagi ironik bila Menteri Undang-undang yang sedia ada juga di pegang oleh Takiyudin dari PAS. Kalau bersidang satu hari tak ada debat, baik tak payah bersidang; lagipun kalau satu hari jangan kata RUU355, nak ubah akta Pengangkutan Jalan 1987 pun tak sempat.

Dulu sebelum Ulama Ghadr dan Mutfi Ghadr sibuk bermesyuarat di Sheretan Mantan Menteri Undang-Undang PH dan Menteri Pengangkutan dari DAP yang sibuk nak pinda akta Pengangkutan Jalan 1987 tapi kumpulan awak sibuk hijack. Dah semalam ada anggota keselamatan kita jadi mangsa pemandu mabuk, ingat HIS BLOOD is in your hands now.

Kini kuasa di tangan awak, desak la menteri awak semua pinda segera akta Pengangkutan Jalan 1987, pronto.

Ini fungsi menteri kalau awak nak tahu, gubal undang-undang, bukannya sibuk layan tetamu bab projek hadis ataupun melawat bagi bantuan kalah JKM kesana kesini tak tentu hala ambil selfie.

Yang menteri kewangan sotong CIMB pun boleh sarankan bank supaya tak kenakan interest, padahal kalau masuk parlimen pinda sahajalah akta jual beli 1967 tu wajibkan kecuali kan interest waktu covid. Bank kalau tak ada pindaan akta ingat mereka nak takut ka?

Tapi saya faham, nak pinda akta kena cukup undi, kalau tak cukup undi malu. Cuma sampai bila nak delay sidang parlimen sampai rakyat jadi mangsa? Yang stimulis wayang 250 billion pun tak sah selagi belum di bahas dalam parlimen.

Firdaus Wong Wai Hung pun dua kali lima, lembut aje dia tegur kerajaan atap, dahulu bukan main lantang salahkan Menteri Agama dan Menteri Pengangkutan, tiba2 zaman PN, sebab Menteri Maskot Agama geng depa, terus lunak. Jenis halaluna waharamukum yang ada 2 set hukuman inilah yang sebabkan Allah timpakan azab pada bani Israel. Padahal PH dah bersedia nak pinda akta tapi kena khianat dengan hangpa.

Jangan nak bagi alasan puasa tak boleh bercerita politik, Nabi dulu berperang pun masa bulan puasa dan yang geng tebok atap faraid jawatan2 GLC pun di bulan puasa. Dan tak payahlah nak berlakon suci padahal diri sendiri kueh talam 5 muka

Sumber:

COMMENTS