Selepas je Elon Musk makan gula-gula Kopiko, saham syarikat Indonesia naik mencanak

Selepas je Elon Musk makan gula-gula Kopiko, saham syarikat Indonesia naik mencanak. Semasa delegasi Indonesia datang berjumpa dengan pemilik persendirian Twitter yang baharu, Elon Musk pada baru-baru ini, mereka telah menghadiahkan manusia terkaya dunia itu dengan Kopiko, gula-gula berperisa kopi yang cukup terkenal di rantau Asia.

Dalam satu video yang dikongsikan oleh akaun Instagram @dagelan, Menteri Penyelaras Hal Ehwal Maritim dan Pelaburan Indonesia, Luhut Binsar Panjaitan telah memberikan satu pek Kopiko kepada Elon Musk setelah perbincangan antara mereka telah selesai.

 

Lihat siaran ini di Instagram

 

Siaran dikongsi oleh Dagelan (@dagelan)

“Ini ialah gula-gula kopi, Kopiko,” kata Luhut kepada Elon Musk yang sedang membuka pek gula-gula tersebut.

“Ada apa-apa lagi dari Indonesia yang saya boleh rasa?” seloroh Elon Musk sambil memasukkan Kopiko ke dalam mulutnya.

Sejurus merasainya buat kali pertama, Elon Musk mengucapkan ‘Very Good‘ sambil mengangkat kedua-dua tangan menunjukkan thumbs up sebagai tanda gula-gula Kopiko itu sedap.

Perkongsian video itu telah membuatkan warganet dari Indonesia yang berasa bangga apabila melihat manusia yang mempunyai kekayaan USD264.6 bilion itu merasai kesedapan gula-gula berperisa kopi kebanggaan negara mereka.

Selepas je Elon Musk makan gula-gula Kopiko, saham syarikat Indonesia naik mencanak

Untuk makluman semua, jenama Kopiko ini dimiliki oleh PT Mayora Indah Tbk, lebih dikenali sebagai Mayora. Ia sebuah syarikat makanan dan minuman Indonesia yang ditubuhkan pada 17 Februari 1977. Syarikat itu diiktiraf sebagai pengeluar gula-gula kopi terbesar di dunia melalui jenama Kopiko.

Saham Mayora dilaporkan telah meningkat seketika sejurus rakaman gambar dan video Elon Musk memakan Kopiko mula tular di media sosial pada hari semalam.

Dengan jumlah pengikut Twitter @elonmusk yang sudah mencecah 89.5 juta, sedikit sebanyak aksi Elon Musk itu memberikan impak sebagai antara pemasaran produk paling santai pada tahun ini.

TONTON :

BACA:

Seorang lagi rakyat Malaysia akan dihukum gantung esok di Singapura

Kerajaan halang 3 jenis kenderaan ini berada di jalan raya

‘Style’ Elon Musk jadi perhatian, jumpa wakil Indonesia macam muka baru bangun tidur

CATEGORIES