Range Rover milik ‘influencer’ terkenal kena tarik selepas gagal bayar

Range Rover milik influencer terkenal kena tarik selepas gagal bayar

Range Rover milik ‘influencer’ terkenal kena tarik selepas gagal bayar.AKIBAT gagal melunaskan bayaran bulanan sebuah kereta mewah jenama Range Rover Sport SVR V8, usahawan dan influencer iaitu Nor Farahiyah Kamal Bharin dituntut agar memulangkan kembali kenderaan itu kepada CTG Capital Sdn. Bhd.

Kenderaan yang telah diberi fasiliti pembiayaan pada tahun 2019 itu bagaimanapun gagal dilunaskan pembayarannya untuk tempoh beberapa bulan.

Disebabkan itu, CTG Capital Sdn. Bhd. menuntut kepada Mahk4mah Sesyen dan Majistret Kuala Lumpur agar Nor Farahiyah selaku defendan dalam kes tersebut memulangkan kenderaan itu.

Nor Farahiyah hadir ke mahk4mah bersama suami, Mohamad Fareez Noor Amran yang juga penjamin kepada fasiliti pembiayaan kereta itu ke mahk4mah pada Jumaat bagi sesi pendengaran kes di antara kedua-dua belah pihak.

Defendan dalam permohonan kepada mahk4mah meminta tempoh sebulan untuk memulangkan kenderaan tersebut dan ia dipersetujui oleh pihak CTG Capital Sdn. Bhd.

Range Rover milik 'influencer' terkenal kena tarik selepas gagal bayar

Prosiding didengar dihadapan Hakim, Nur Syafiqah Noorinda membenarkan permohonan itu dan memberi tempoh 30 hari kepada defendan untuk memulangkan kenderaan tersebut.

Terdahulu, CTG Capital Sdn. bhd. telah memfailkan permohonan kepada pihak mahk4mah satu perintah pengambilan semula untuk memulangkan kenderaan tersebut pada September 2021.

Bagaimanapun, perintah tersebut gagal dipatuhi oleh pihak defendan.

Dalam pada itu, Nor Farahiyah ketika ditemui selepas prosiding selesai enggan mengulas lanjut mengenai perkara itu dan kes disambung pada 2 Ogos 2022.

BACA:

Sah Shuib dan Zara Zya ada hubungan istimewa, “siap kongsi kek satu pinggan”

Doa Neelofa untuk Puteri Sarah tarik perhatian orang ramai

Shuk dan Sera muncul di mahkamah, akhirnya..

CATEGORIES