‘Pulangkan atau saya lapor polis!’ – Bengang kad ATM dicuri, pemilik desak wanita bersemuka

‘Pulangkan atau saya lapor polis!’ – Bengang kad ATM dicuri, pemilik desak wanita bersemuka

‘Pulangkan atau saya lapor polis!’ – Bengang kad ATM dicuri, pemilik desak wanita bersemuka. Wanita yang mengambil wang orang lain daripada sebuah mesin pengeluaran wang automatik (ATM) masih diberi peluang untuk tampil bersemuka dengan pemilik wang itu atau rakannya.

Menurut rakan mangsa yang enggan dikenali, dia dan kawannya tidak menetapkan tempoh untuk suspek tampil bertemu namun memintanya untuk segera berbuat demikian.

“Sehingga hari ini, wanita itu masih belum jumpa atau menghubungi saya atau kawan saya.

'Pulangkan atau saya lapor polis!' - Bengang kad ATM dicuri, pemilik desak wanita bersemuka

“Kami minta dia segera tampil atau hubungi saya sebelum laporan polis dibuat,” katanya ringkas ketika dihubungi Kosmo! hari ini.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner Mohd. Iqbal Ibrahim berkata, pihaknya tidak menerima sebarang laporan polis berhubung kes terbabit.

Kosmo! semalam melaporkan wang milik seorang wanita dikebas orang lain gara-gara mesin ATM digunakannya mengalami masalah.

Kejadian itu berlaku apabila seorang wanita mahu mengeluarkan sejumlah wang daripada mesin itu namun terpapar ‘error’ di skrin mesin tersebut sebelum beredar.

Bagaimanapun, hasil pemeriksaan menerusi sistem perbankan dalam telefon pintar mendapati transaksi dilakukan berjaya dengan seorang wanita di belakangnya semasa kejadian telah mengambil wang itu.

BACA:

‘Kuat minum susu punca kutu’ – Siti Afifah

Amin Idris bongkar latar belakang Ustazah Afifah, rupanya tak belajar agama pun

KPM buka peluang kerjaya untuk bulan November, mohon sekarang

CATEGORIES