Penampilan terkini Ezlynn kini jadi bualan orang ramai

Penampilan terkini Ezlynn kini jadi bualan orang ramai

Penampilan terkini Ezlynn kini jadi bualan orang ramai. Seiring dengan perubahan imejnya yang kini berhijab, penyanyi Ezlynn menetapkan pendirian meng.elak daripada merakamkan lagu-lagu cinta pada masa akan datang.

Ezlynn atau nama lengkapnya Azline Ariffin, 40, ketika ditemui baru-baru ini berkata, dia memang teringin untuk merakamkan s.ingle baharu sebagai hadiah buat peminatnya, namun enggan lagi menyanyikan lagu berb.aur percintaan.

Sekadar info, Azline binti Ariffin, atau lebih dikenali sebagai Ezlynn merupakan seorang penyanyi, pelakon dan pengacara di Malaysia. Dilahirkan pada 27 September 1981 di Ulu Kinta, Perak, beliau merupakan artis KRU Production.

Sebelum menceburi bidang nyanyian, beliau aktif dalam bidang lakonan dan peragawati. Memiliki s.yarikat hiburan sendiri, Ezlynn Entertainment.

Cukuplah Tak Nak Nyanyi Lagu Cinta

Penampilan terkini Ezlynn kini jadi bualan orang ramai

Saya memang teringin untuk rakam s.ingle baharu. Cuma saya mahu nyanyi lagu berunsur ketuhanan dan kerohanian.

“Lagu yang memberi nasihat untuk ke arah menyebarkan agama Allah SWT. Tak nak lagi lagu-lagu cinta,” katanya.

Ujar penyanyi yang p.opular menerusi lagu Hi Hi Bye Bye itu, ada pihak menawarkan dirinya merakamkan sebuah s.ingle baharu, namun terpaksa menolaknya kerana karya berkenaan bersifat duniawi.

“Ada yang menawarkan saya untuk rakam lagu baharu, tapi kalau lagu biasa saya tak nak. Lagu cinta-cinta pun saya tak nak. Cukuplah, saya cuba untuk elakkan,” katanya.

Ketika disoal tentang konsep persembahannya selepas berhijrah, Ezlynn yang sememangnya cukup dikenali sebagai seorang penyanyi yang lincah ketika menyanyi memberitahu dirinya masih lagi memenuhi u.ndangan, namun terdapat batas-batas yang perlu dijaga.

Katanya, jika dahulu dia memberikan tenaga dan staminanya sebanyak 100 peratus, namun kini hanya 20 peratus pergerakan yang dipamerkan ketika menyanyi di atas pentas.

Semua orang tahu bentuk persembahan saya bagaimana. Kalau dahulu pergerakan saya beri 100 peratus. Tapi sekarang tinggal 20 peratus sahaja.

“Alhamdulillah suami masih izinkan saya buat persembahan pentas. Cuma dia ingatkan saya tentang batas-batas yang perlu dijaga seperti pakaian dan pembawakan diri. Menyanyi boleh, tapi menari perlu dikurangkan,” katanya.

Ujar penyanyi yang terkenal dengan imej rambung keriting suatu ketika dahulu itu lagi, dia mengambil keputusan berhijab bukan sekadar untuk menutup aurat, tapi demi mengubah penampilan dan kelakuan secara keseluruhan.

“Kalau boleh saya mahu ikut syariat Islam yang sebenar. Tapi secara perlahan-lahan, bukan terlalu drastik. Insya-Allah, doakan saya terus istiqamah,” katanya.

Untuk rekod, Ezlynn mendirikan rumah tangga buat kali kedua dengan penderma hati pertama negara, Wan Mohd. Hafizam Wan Ismail pada 11 September 2021.

Penyanyi itu sebelum ini pernah berkahwin dengan pengurusnya, Adam Fahmy pada 20 November 2011, namun berc.erai pada 23 Oktober 2017.

Hasil perkahwinan tersebut, Ezlynn bagaimanapun tidak dikurniakan cahaya mata.

BACA:

Kerajaan beri cuti bersalin 98 hari, kerja 45 jam seminggu

Pablo Amirul akui amal ajaran sesat, dedah sebab ikut perempuan ini

Cara sebenar buat jeruk mangga asam boi krup krap, ketagih bila makan

CATEGORIES