Nor Albaniah pakai seragam cleaner jadi bualan, “saya tak kisah kerja apa pun”

Nor Albaniah pakai seragam cleaner jadi bualan, “saya tak kisah kerja apa pun”

Nor Albaniah pakai seragam cleaner jadi bualan, “saya tak kisah kerja apa pun”. Beberapa hari lalu, pelakon senior Nor Albaniah atau nama sebenarnya Nor Albaniah Raffie ada memuat naik beberapa keping foto dirinya memakai baju seragam ‘cleaner’ atau tukang cuci tandas di akaun Instagram miliknya.

Kongsi aktres berusia 49 tahun ini mengakui menerima pelbagai persoalan daripada peminat gara-gara memakai baju seragam ‘cleaner’ berona biru.

Di samping itu, ibu kepada seorang cahaya mata ini berkata pekerjaan ‘cleaner’ atau sebagai tukang cuci tandas bukan satu perkerjaan yang hina.

 

Lihat siaran ini di Instagram

 

Siaran dikongsi oleh NORALBANIAH (@noralbaniah)

“Kecoh pasal post gambar pakai baju clennner semalam. Ada yg call tanya…betul ke…!sebenarnya bagi saya ape salahnya. Sesiapa pn boleh post ape2 pun.

Nor Albaniah pakai seragam cleaner jadi bualan, "saya tak kisah kerja apa pun"

“Kalau saya clenner, itu satu pekerjaan yg baik. Halal..kalau tak keje, u all nak bagi duit ke?.. Susah, org lagi kutuk. Tak kan nak tunjuk yg hebat2 dan mewah jer dalam IG. Not me….,” tulisnya.

Selain itu, bintang kelahiran Perak ini memaklumkan dirinya bukan seorang yang bersikap hipokrit untuk menunjuk kemewahan di laman media sosial.

“im not hipokrit…plsss…..skrg saya bagi post yang paling ceria…tak kesah la keje ape pun…puas tak…!! Takde clenner, toilet tak bersih pun org complain…kannn….!!!?,” tulisnya lagi.

Di samping itu, rata-rata peminat bersetuju dengan kata-kata nasihat yang disampaikan oleh Noralbaniah.

“Tak Kisah Kerja Apa, Tak Ada Cleaner Toilet Tak Bersih Orang Complain,” – Foto Viral, Ini Reaksi Nor Albaniah

Sekadar infomasi, Noralbaniah memulakan karier lakonan sekitar pada tahun 1989 dan telah mendirikan rumah tangga bersama pelumba kereta, Sudarman Daud pada tahun 1994 dan dikurniakan seorang cahaya mata perempuan.

Sudarman meninggal dunia pada 10 Jun 1996 akibat nahas jalan raya.

BACA:

Sampai basah Shila Amzah main air atas pentas GV, penonton perasan sesuatu pula

Kerajaan Perak bergolak lagi, MB dedah PN curi 4 Adun BN

Hadi Awang dikecam guna kiasan World Cup- “menang dah tapi pengadil tambah masa kecederaan”

CATEGORIES