“Niat bina tahfiz ok dah, tapi baju Janna Nick pula buat mata adik tahfiz terseksa..”

“Niat bina tahfiz ok dah, tapi baju Janna Nick pula buat mata adik tahfiz terseksa..”Sebelum ini, pelakon dan penyanyi popular, Janna Nick ada berkongsikan kepada peminat mengenai perancangannya untuk membina sebuah pusat tahfiz di di Kampung Bukit Kechil, Simpor, Kedah.

Menurut perkongsian di Harian Metro, Janna memilih lokasi di Kampung Bukit Kechil kerana di situ merupakan tempat dia membesar selain memberi kepercayaan penuh kepada AJK masjid yang sememangnya ahli keluarga sendiri.

Janna berkata, pusat tahfiz yang diberi nama Kompleks Tahfiz & Anak Yatim Nurul Jannah itu menelan kos kira-kira RM6 juta.

Berkongsikan Perkembangan Pusat Tahfiz
Meninjau di Instagram Janna, kelihatan Janna ada membuat lawatan ke tapak pembinaan pusat tahfiz yang merupakan tempat kelahirannya itu.

Menurutnya lagi, setakat sekarang kos yang sudah dikeluarkan berkat sumbangan orang ramai adalah RM400,000 meliputi pembelian tanah seluas kira-kira 8,000 meter persegi dan tambak tanah.

Netizen Tegur Cara Berpakaian

via Instagram Jannanick

"Niat bina tahfiz ok dah, tapi baju Janna Nick pula buat mata adik tahfiz terseksa.."
Di ruangan komen, kelihatan netizen mengucapkan syukur dan mendoakan supaya proses pembinaan pusat tahfiz tersebut berjalan dengan lancar.

Namun ada juga netizen yang menegur cara pemakaian Janna yang dikatakan sedikit ketat ketika membuat lawatan tersebut dan agak tidak sesuai dengan situasi.

Sekadar info, menurut Janna, sebaik sasaran kutipan dicapai pusat tahfiz dan anak yatim itu dijangka siap dalam tempoh dua tahun.

BAca:

Zul Ariffin payung gambar tengah joging, sekali benda lain pula netizen perasan

Abby Abadi jawab dakwaan masih ada hati dengan Norman Hakim

Anggota trafik iring anak MP Baling ditukar ke bahagian pentadbiran