Netizen syak sesuatu yang tak kena bila Jakel terbakar kali kedua

Netizen syak sesuatu yang tak kena bila Jakel terbakar kali kedua

Netizen syak sesuatu yang tak kena bila Jakel terbakar kali kedua. Malang memang tidak berbau. Pagi tadi dikejutkan dengan berita bangunan Jakel Seksyen 7 Shah Alam terbakar lagi sekali.

Menerusi satu klip video di akaun Tiktok milik mai_rich menunjukkan keadaan stor Jakel yang sebaris dengan Wisma Jakel Seksyen 7 Shah Alam pada pukul 1.30 pagi tadi. Klip video tersebut menunjukkan api besar yang sedang membarak merebak ke bahagian kedai atas BSN yang merupakan stor Jakel. Orang ramai yang berdekatan dengan tempat kejadian terkejut melihat api besar yang mula merebak kerana awal tahun ini sudah dikejutkan dengan berita Wisma Jakel Seksyen 7 Shah Alam terbakar 80 peratus.

Rata-rata netizen mengatakan seperti ada yang tidak kena apabila stor Jakel juga terbakar 2 hari selepas Wisma Jakel teruk terbakar. Ramai juga yang mengatakan ia seperti seseorang sedang membuat khianat kepada Jakel tersebut. Ada juga yang mengatakan bahawa bangunan tersebut memang tidak selemat kerana selalu mengalami litar pintas.

Netizen syak sesuatu yang tak kena bila Jakel terbakar kali kedua

Klip video tersebut mempunyai 100K tontonan, 1K sukaan dan 50 komen. Jangan lupa komen yan baik-baik.

 

Lihat siaran ini di Instagram

 

Siaran dikongsi oleh @cepatberita

Lihat apa kata orang ramai:

@FarraNAd: Allahuakbar…kenapa ye….dua Kali terbakar.. allahuakbar

@rajen: abis dah rapuh dinding kena runtuhkan balik kena ikat batu baru

@Jazqhawsar786: Sambung bkr ke?Nk kasi hbs smua. Baru ptg smlm lalu tgk xde asap dh.

@Spread the Love: Something fissy

@Mairich: Itu store Jakel la. Atas tu tempat simpan kain2 sekarang merebak ke store carpet Jakel pulak. Aiyo

@mustz’s: apela nasib jakel….sbb tgh promotion ni mungkin beban kuasa electric dorg on je sbb restock baru mesti mlm2 dorg susun

@Siti Nurhaili_NOIR: mcm Ada org dengki je bakar.. Maafla klu tersilap

@abang cendol jb: bangunan ni semua Tak selamat elektrik problem

BACA JUGA : 

Duit RM881 Billion milik Elon Musk hilang

RM22,300 milik pelajar tingkatan 6 ghaib kena tipu sindiket pelaburan

Qatar negara ke-7 sekat pelancong China masuk

CATEGORIES