Muktamar 2022: Pemuda gesa pemimpin PAS tunjuk siapa kawan, lawan sebenar

Muktamar 2022: Pemuda gesa pemimpin PAS tunjuk siapa kawan, lawan sebenar

Muktamar 2022: Pemuda gesa pemimpin PAS tunjuk siapa kawan, lawan sebenar. Sayap pemuda PAS menggesa kepimpinan parti segera memuktamadkan pembahagian kerusi dan calon agar jentera akar umbi jelas siapa lawan dan kawan pada pilihan raya umum ke-15 (PRU15).

Bercakap di hadapan perwakilan sempena Muktamar Dewan Pemuda PAS ke-63, ketuanya Ahmad Fadhli Shaari berkata jentera anak muda sedang menanti arahan dan isyarat pimpinan untuk bergerak melawan musuh.

“Biar jelas siapa boleh dihadap, siapa boleh dibuat kawan. Jangan nanti tabuh berbunyi, baru keris mahu diasah, baru tanjak mahu dicari.

“Gelanggang telah lama ditari musuh, rentak dan gendang sudah lama beraksi, anak muda kita sedang menunggu arahan pimpinan, sebarang isyarat dan arahan akan kami junjung atas batu jemala kami,” katanya.

Sementara itu, Fadhli berkata pendirian Pemuda PAS tetap bertegas tiada kerjasama dengan Pakatan Harapan (PH) menjelang PRU15.

Muktamar 2022: Pemuda gesa pemimpin PAS tunjuk siapa kawan, lawan sebenar

“Kerosakan yang dilakukan PH selama 22 bulan mereka berkuasa juga tidak boleh dinafikan, dan kesannya masih dirasai rakyat sehingga kini.

“Kami ingin berpesan kepada anak muda, pastikan peristiwa hitam PH memerintah negara yang menyaksikan tunjang negara hampir dirobekkan dengan pendirian negara terhadap ICERD, tidak akan berulang lagi,” katanya.

“Biarlah peristiwa hitam itu kekal sebagai peringatan dan tidak akan diulang kesilapan sama.”

Sejak Selasa lalu, Presiden Bersatu Muhyiddin Yassin “diasak” pemimpin PAS selepas bekas perdana menteri itu dilaporkan “terbuka” kepada kerjasama dengan parti lain, termasuk PH untuk memastikan Umno-Barisan Nasional (BN) tumbang pada PRU15.

PAS menganggap PH, khususnya DAP, sebagai seteru politik utamanya.

BACA:

Shuib dedah sebab sebenar tak sertai Sepahtu Reunion buat peminat terkejut

Bini panggil laki balik rumah atas padang jadi tular, ‘dah kena stop game’

Padah percaya BFF sendiri, habis pin ATM dia tahu, tau-tau lesap semua!

CATEGORIES