Mokhtar Senik block pengguna fb yang buat emoji ‘gelak’?

Mokhtar Senik block pengguna fb yang buat emoji ‘gelak’?

Semalam katanya Ahli Jawatankuasa Pas Pusat, Moktar Senik yang sedang panas isu berkenaan dengan dirinya bermesej lucah dan cubaan membawa pengguna FB yang di sangkanya seorang wanita ke rumannya di Gombak untuk berzina berdoa supaya nyawa mereka yang mengutuk kerja jahatnya itu supaya jasad terpisah dari nyawa.

Sebenarnya Moktar Senik sedang berhadapan dengan tekanan atau desakan yang cukup kuat daripada pemimpin dan penyokong Pas itu sendiri yang membuat dirinya terpaksa mencari simpati dan sokongan daripada netizen di media sosial.

Mana-mana netizen yang memberi emoji ketawa di setiap statusnya telah membuatkan dirinya semakin tidak karuan sehinggga beliau terpaksa meluang masa untuk menyekat (block) sesiapa saja yang membuat emoji gelak.

Begitulah betapa tekanan perasaan yang sangat teruk yang sedang di hadapi oleh Moktar Senik berhadapan bukan saja dengan netizen yang majoritinya menyokong Alex malah Moktar Senik juga sedang berhadapan dengan hilang kepercayaan terhadap akhlaknya daripada keluarga dan pimpinan Pas itu sendiri.

Jika Allahyarham Ustaz Fadzil Noor mendoakan supaya Tuhan panjangkan umur Dr Mahathir untuk melihat segala kesilapan yang telah Dr Mahathir lakukan pada masa lalu tetapi Moktar Senik pula berdoa supaya Alex pendek umur kerana dia sangat takut sekiranya Alex panjang umur satu demi satu aib yang dia buat sendiri itu akan terdedah kepada umum.

Moktar Senik sangka Tuhan itu bodoh seperti dirinya yang sangat bodoh sehingga dua kali tertipu dengan perangkap Alex menyamar sebagai seorang perempuan di FB.

Sumber :