Mitsubishi Triton edisi Phantom plus buat peminat tak keruan, “garang sangat ni!”

Mitsubishi Triton edisi Phantom plus buat peminat tak keruan, “garang sangat ni!”

Mitsubishi Triton edisi Phantom plus buat peminat tak keruan, “garang sangat ni!” Mitsubishi Motors Malaysia (MMM), pengedar rasmi kenderaan Mitsubishi Motors di Malaysia, melancarkan Triton-Phantom Plus Edition pada harga atas jalan tanpa insurans daripada RM139,700.

Trak pikap itu ditawarkan terhad kepada 1,000 unit dan hanya boleh didapati dalam warna Jet Black Mica, Triton-Phantom Plus Edition yang direka bentuk untuk meningkatkan gaya hidup dan semangat pelanggan bagi aktiviti luar.

Menurut MMM dalam kenyataan, Triton-Phantom Plus Edition mempertingkatkan kit badan dan aksesori untuk disesuaikan dengan bentuk tahan lasaknya.

Dari segi estetika, katanya Triton-Phantom Plus Edition diperkukuhkan dengan bumbung dekoratif dengan pencahayaan LED dan bampar depan serta belakang yang ditambah dengan ciri merah.

“Bagi kewujudan yang lebih agresif, trak pikap 4×4 edisi terhad ini menambah bentuk pada pintu sisi, bantuan pintu belakang, acuan pintu belakang PHANTOM dengan spoiler belakang, sports bar dengan kemasan matte dan reka bentuk roda aloi hitam berkilat 18-inci dengan tayar semua rupa bumi Yokohama Geolander untuk melengkapkan gayanya.

Mitsubishi Triton edisi Phantom plus buat peminat tak keruan, "garang sangat ni!"

“Ia dimeriahkan lagi dengan pelekat badan ‘PHANTOM PLUS’ yang sporty. Pada bahagian kabinnya, Triton – Phantom Plus Edition baharu ini didatangkan dengan tempat duduk kulit tiruan sporty dan karpet berciri merah.

“Ia juga dilengkapkan dengan Audio Skrin Sentuh 9 Inci dengan Apple Carplay dan Sedia-Android sebagai standard. Kesemua naik taraf aksesori ini adalah daripada pengedar sah Mitsubishi Motors Malaysia,” katanya.

Mitsubishi Triton edisi Phantom plus buat peminat tak keruan, "garang sangat ni!"

Triton-Phantom Plus Edition dikuasakan oleh enjin turbodiesel 2.4-liter MIVEC, yang menghasilkan kuasa maksimum 181 PS dan tork maksimum 430 Nm dengan teknologi Variable Valve Timing.

Dari segi keselamatan, ia didatangkan dengan Sistem Brek Anti Kunci (ABS), Agihan Daya Brek Elektronik (EBD), Bantuan Brek (BA), Kawalan Kestabilan Aktif (ASC), Kawalan Cengkaman (TC), Peringatan Rehat, Bantuan Permulaan Bukit (HSA) dan Bantuan Kestabilan Treler (TSA).

Mitsubishi Triton edisi Phantom plus buat peminat tak keruan, "garang sangat ni!"

Triton-Phantom Plus Edition juga dilengkapkan dengan Perakam Video Pemanduan (DVR) yang ditawarkan oleh penjual sah MMM sebagai standard di semua ruang pameran Mitsubishi Motors di seluruh negara.

Sebagai kawalan, Triton-Phantom Plus Edition dilengkapkan dengan Easy Select 4WD dengan mod luar jalan raya bagi karakter pengendalian optimum bagi apa semua jenis muka bumi.

Mitsubishi Triton edisi Phantom plus buat peminat tak keruan, "garang sangat ni!"

Ia juga didatangkan dengan kawalan penurunan bukit di mana kelajuan kenderaan dikawal secara elektronik semasa di dalam mod menurun.

Mitsubishi Triton kini semakin popular sebagai trak pikap kegemaran di Malaysia.

Bagi tahun kewangan 2021 (April 2021- Mac 2022), Mitsubishi Motors menjual 9,420 unit Triton yang menjadi peningkatan 24 peratus berbanding tempoh yang sama dalam tahun sebelumnya.

BACA:

‘Food Rider’ mogok hari ini satu Malaysia, jangan pesan makanan

Kerajaan Selangor sedia prasekolah khas percuma untuk anak istimewa B40, M40

Bentara parlimen paling ‘otai’ bersara, khidmat dengan 6 Perdana Menteri

CATEGORIES