Kecoh BBC News tulis ‘Manchester United are rubbish’ di siaran berita

Kecoh BBC News tulis ‘Manchester United are rubbish’ di siaran berita

Kecoh BBC News tulis ‘Manchester United are rubbish’ di siaran berita .terpaksa memohon maaf kepada penyokong Manchester United susulan mesej yang muncul pada skrin berita mereka yang melabelkan kelab Liga Perdana Inggeris (EPL) itu sebagai ‘sampah’.

Perkataan menghina itu muncul di bahagian bawah skrin semasa menyiarkan perkembangan mengenai tenis.

Pada sebelah pagi, seorang penyampai memohon maaf kepada mana-mana penyokong United yang mungkin tersinggung.

Dia berkata kesilapan itu berlaku kerana seseorang sedang belajar cara mengendalikan tanda dan “menulis perkataan rawak, bukannya benar-benar dimaksudkan”.

Penyampai itu berkata: “Sesetengah daripada anda mungkin melihat sesuatu yang agak luar biasa pada tanda yang tertera di bahagian bawah skrin dengan berita yang membuat komen mengenai Manchester United, dan saya berharap peminat Manchester United tidak tersinggung dengan perkara itu.

Kecoh BBC News tulis 'Manchester United are rubbish' di siaran berita

Kecoh BBC News tulis ‘Manchester United are rubbish’ di siaran berita

“Biar saya jelaskan apa yang berlaku — di sebalik tabir seseorang sedang berlatih untuk mempelajari cara menggunakan penanda dan meletakkan teks pada penanda, jadi mereka hanya menulis perkara rawak dan perkataan itu muncul.

“Jadi maaf jika anda melihatnya dan anda tersinggung dan anda adalah peminat Manchester United.”

Kenyataan BBC kepada agensi berita PA berkata: “Terdapat gangguan teknikal semasa latihan dengan penanda ujian kami, yang beralih kepada pengaturcaraan langsung selama beberapa saat. Kami memohon maaf atas sebarang kesalahan.”

Penyampai BBC dan peminat Manchester City, Clive Myrie menulis di Twitter: “Saya tiada kaitan dengan ini!!” dengan hashtag #mcfc.

Manchester United, yang tidak memenangi piala sejak 2017, menduduki tempat keenam dalam carta liga dengan pungutan mata terendah dalam era Liga Perdana.

BACA:

Janda bagi ubat kuat pada remaja umur 16 tahun puaskan nafsu, baru kenal di Tiktok

Baru je masuk tahfiz dah kena liwat dengan senior

Muka Aliff Syukri kena cakar dengan staff sendiri, siap tunjuk bukti

CATEGORIES