Jihan Musa turut lahirkan rasa gusar atas kelonggaran PKP 4 Mei nanti

Jihan Musa turut lahirkan rasa gusar atas kelonggaran PKP 4 Mei nanti

Menerusi satu ciap Twitter JIHANMUSE @jihanmuse yang memuat naik statusnya;-
Sebenarnya dalam 2 minggu ni hati dah mula tenang & mensyukuri nikmat PKP ni. Tenang-tenan duduk di rumah, banyak membaca, belajar & improve cara pengurusan diri & keluarga. Terlalu banyak hikmah & perbezaan dirasakan sepanjang PKP ni. Tapi malamni hati jadi tak sedap kembali macam sebulan yang lalu.
Kenapa tak boleh sabar sikit je lagi..

Tweet dari Jihan ini telah mengundang retweet dari pelbagai pandangan masyarakat;-

ali kanchan @ali_kanchan:
Sangat setuju. Penat berjaga2, berhati2, dengar segala nasihat, at last macam ni jer jadinya… knp x tunggu slps 12.5 jer sekurang2nya habiskan phase 4 dulu

Tanjiro Kepishangan @twt_sakros:
Rupanya bukan aku sorang yang tak sedap hati. Ramai kecam aku bila aku berpendapat macam ni😞 tapi contoh Jepun dengan Kanada dah ada. Dan apa yg kita takutkan tu dah jadi dekat sana.

NurZanelly @aaelly16:
org kecam sbb fikir duk rumah dapat gaji jalann.ddk ngm family tk terasa sgt.masalahnyaa skrg ni 1 duniaaa terkenaaa ekonomi mmg terjejas lah punnn…btul lah punnn penat je kita ddkt rumah bulan2 rakyat kite ni bukan btul sgt punnn degill je

Tony Setak @jebatdurhakaaaa:
diorg xtau jerman pn buat mcm ni jgk.. last2 kes naik balik, tempoh pkp mungkin lg panjang, tekanan pd frontliners
cuba sabar sikit belum sampai finish line dh celebrate mcm la yakin bole menang
Hrp xjadi kt malaysia aminn

Linahasni_76 @Linahasni7:
This is too early to unlock…patutnya observe dulu for a month baru la nak decide. Tkt jd mcm germany n japan after lockdown is lifted..

@cannesawadi:
Saya fikir macam sis and everyone might think the same things jugak. Diorang macam fikir economy MY je yang merosot macam My je yang kena covid😭😭😭. Negara lain ada je kot yang lagi teruk
This is too early to unlock…patutnya observe dulu for a month baru la nak decide. Tkt jd mcm germany n japan after lockdown is lifted..

Banyak lagi komen-komen kebimbangan yang diluahkan oleh rakyat. Ini sebahagian dan mungkin ramai lagi yang risau dan bimbang.

COMMENTS