“Jadikan sandwich lebih sedap” – bekas staff Subway dedah rahsia syarikat

“Jadikan sandwich lebih sedap” – bekas staff Subway dedah rahsia syarikat

“Jadikan sandwich lebih sedap” – bekas staff Subway dedah rahsia syarikat. Sebut sahaja Subway, ramai sudah terbayang keenakan sandwichnya. Apakah menu kegemaran anda?

Terbaharu, seorang pengguna Twitter @hajaarudin yang merupakan bekas pekerja Subway telah berkongsi beberapa tips untuk menjadikan sandwich anda lebih sedap. Ayuh ikuti perkongsian beliau di bawah ini.

"Jadikan sandwich lebih sedap" - bekas staff Subway dedah rahsia syarikat

1. Pilihan roti
EihL96EU4AIZc8t

kalau mahu pilih roti yang sedap, pilih hearty italian dan request triple toast. Sumpah sedap and crunchy! Dia takkan soggy walaupun sudah sejuk dan bercampur dengan sos.

*Nota kaki: hanya roti Hearty Italian sahaja yang boleh double toast atau triple toast. Kalau roti lain seperti parmesan oregano, honey oat dan wheat tidak sesuai double toast nanti terlalu lembik.

2. Kombinasi sos
EihU81FUMAIIZeh

Kombinasi sos yang paling sedap adalah ranch (minta lebih), thousand (minta lebih), sweet onion, mayonnaise, olive oil, chili dan BBQ. Kombinasi sos-sos ini sesuai untuk semua jenis menu termasuk salad dan wrap.

3. Sayur
a49f5acf-e0c6-4486-8a1d-5cd6e33531e0

Kalau anda penggemar sayur, minta sahaja extra kerana tiada additional charge. Sos pun tidak ada additional charge, hanya daging dikenakan caj tambahan.

4. Sup cendawan
subway mushroom soup

Tidak semua orang tahu yang Subway sebenarnya ada mushroom soup. Kalau anda order wrap, boleh cuba makan dengan mushroom soup. Sedap!

5. Jangan letak sos ketchup
Sos ketchup adalah sos yang paling tidak sedap. Jadi jangan sesekali anda letak sos ketchup pada sandwich, wrap atau salad anda. Rasanya akan potong stim kesedapan sandwich anda sebab rasanya masam-masam sikit terutama makan dengan meatball marinara memang spoil habis.

Rasa sandwich di Subway sememangnya sudah sedap, bertambah padu apabila ikuti panduan yang dikongsikan oleh bekas pekerja Subway ini. Tunggu apa lagi? Bolehlah cuba di Subway terdekat anda.

BACA:

Yasmin Hani akui tak suka masak, “sanggup berlapar, janji rumah bersih”

Baby Shima belanja pakai baju kurung pula, netizen perasan sesuatu..

Jabatan Perangkaan Malaysia buka jawatan kosong besar-besaran

 

CATEGORIES