Influencer seksi kempen untuk PN, netizen desak Pas bersuara

Influencer seksi kempen untuk PN netizen desak Pas bersuara

Influencer seksi kempen untuk PN, netizen desak Pas bersuara. Melihat bagaimana PRU15 akan berlaku 2 hari dari sekarang pada 19 November, beberapa gabungan politik dan parti baru-baru ini dituduh membayar pengaruh untuk mempromosikan gabungan mereka dan menyuruh pengikut mereka mengundi gabungan tersebut.

Lebih memburukkan lagi keadaan, Perikatan Nasional baru-baru ini dituduh memfitnah wanita dengan mendapatkan pengaruh “seksi” untuk menarik pengikut mereka mengundi mereka.

Dalam pelbagai video TikTok, wanita yang memakai pakaian ‘provokatif’ kelihatan mempromosikan gabungan itu dan meminta pengikut mereka mengundi mereka pada hari Sabtu.

Apa yang ironisnya ialah salah satu parti komponen utama gabungan itu, PAS, diketahui sangat kritis terhadap wanita yang tidak menutup aurat serta kesopanan mereka.

Mengobjektifkan dan merendahkan wanita

Influencer seksi kempen untuk PN netizen desak Pas bersuara

Di TikTok, beberapa video seperti itu dapat dilihat yang menyebabkan netizen di Twitter memanggil PN kerana membantah wanita untuk mempromosikan gabungan mereka.

Tangkapan skrin 295

“Pimpinan PAS perlu bertindak balas terhadap isu ini sejak sebelum ini, merekalah yang mengkritik perkara ini.”

“ Parti politik apa yang mengobjektifkan wanita sehingga begitu ? Mengerikan,” komen pengguna lain.

Seorang lagi mengulas, “Ini gabungan PAS dan PPBM. Mereka telah menggunakan orang Melayu. Mereka juga telah menggunakan Islam. Kini mereka menggunakan wanita muda .”

Sementara itu, seorang netizen mencadangkan agar video sebegitu dibesarkan setiap kali mereka bercakap tentang kesopanan. “Kami akan tunjukkan ini kepada mereka untuk mengingatkan mereka tentang kemunafikan mereka .”

Tangkapan skrin 298

Tangkapan skrin 297

Tangkapan skrin 296

BACA:

‘Izara Aishah ni next level betul fesyen dia’, satu dewan terpaku

Hafiz Suip dah masuk tabligh punca tarik diri SFMM37?

Dah lah tak diundang, mengadu tak selesa pulak – Mat Salleh ni kena kecam

CATEGORIES