HR-V 2022 dapat skor 5 bintang dalam test keselamatan

HR-V 2022 dapat skor 5 bintang dalam test keselamatan

HR-V 2022 dapat skor 5 bintang dalam test keselamatan. Honda HR-V 2022 telah menerima lima bintang penuh dalam protokol penilaian ASEAN NCAP 2021-2025, dan SUV itu memberikan “prestasi yang luar biasa” dengan markah 81.38 mata.

Dalam ujian Julai 2022, HR-V memperoleh 35.00 mata untuk Perlindungan Penghuni Dewasa (AOP, 40 maks), 17.81 mata untuk Perlindungan Penghuni Kanak-kanak (COP, 20 maks), 18.57 mata untuk Safety Assist (SA, 20 maks) dan 10.00 mata untuk Keselamatan Penunggang Motosikal (MS, 20 maks).

Di Malaysia, suite keselamatan aktif dan bantuan pemandu Honda Sensing adalah standard merentasi julat HR-V, dengan kamera pandangan lebar terkini. Enam beg udara adalah dari E dan seterusnya (empat di pangkalan S) dan LaneWatch tersedia dari V. Pancaran tinggi automatik juga ada pada setiap HR-V.

“Kami gembira Honda adalah salah satu pengeluar kenderaan yang secara konsisten memastikan model mereka mempunyai kedua-dua teknologi keselamatan pasif dan aktif. Selain meningkatkan tahap keselamatan untuk penumpang kenderaan, Honda juga telah membuat inisiatif untuk melengkapkan SUV mereka dengan teknologi yang mampu mengelak perlanggaran dengan pengguna jalan raya yang terdedah seperti penunggang motosikal,” kata Ketua Pengarah MIROS, Datuk Khairil Anwar Abu Kassim.

“Kami pernah membaca kes di mana kanak-kanak tertinggal secara tidak sengaja di dalam kenderaan, yang sememangnya boleh dielakkan. Oleh itu, kami berbangga bahawa Honda juga telah memasang teknologi Pengesanan Kehadiran Kanak-kanak dalam HR-V sebagai peralatan standard. Dengan adanya teknologi istimewa ini, kami dapat mengelak kejadian kanak-kanak tertinggal secara tidak sengaja di dalam kenderaan dan seterusnya mengelak kematian yang tidak dapat dielakkan,” tambahnya.

HR-V 2022 dapat skor 5 bintang dalam test keselamatan

BACA:

Respon UAI pada pemuda OKU ini kejutkan netizen Malaysia

Ucapan serius ramalan Jokowi ekonomi bakal gelap 2023 jadi tular

Usahawan kosmetik diculik sudah dibawa jauh ke Myanmar, kata polis Thailand

CATEGORIES