Gempar !!! Blogger Umno buka cerita disebalik gambar pemimpin Umno naik jet eksekutif PM

Umno

Blogger Umno buka cerita disebalik gambar pemimpin Umno naik jet eksekutif PM.Tak habis2 lagi.. cerita jet eksekutif di naiki oleh berapa orang dan berphoto sakan.

2.Sebenarnya jet eksekutif di uruskan oleh Pejabat Tim Ketua Setiausaha Jabatan Perdana Menteri. Milik Kerajaan Malaysia bukan Kementerian Pertahanan. Hanya di letakan untuk operasi dan penyelenggaraan kepada TUDM.

3. Di benarkan digunakan untuk SPB Tuanku Agung dan Perdana Menteri sahaja. Malah jika hendak digunakan oleh TPM pun minta kebenaran JPM. Penumpangnya kena di senaraikan awal dan mesti ada kaitan tugas dan jawatannya. Sebab penumpangnya tidak di insuran macam penerbangannya komersial.

4. Daripada gambar itu, ada ramai penumpang tidak ada kaitan.. selain pertugas PMO termasuk Ahli Parlimen kecuali Ahli Parlimen Padang Terap, kerana ada relaven kerana lawatan ke Kedah.

 Blogger

5. Sabenarnya keadaan dalam pesawat itu tertutup utk di siarkan. Tidak pernah ada Photo di siarkan kepada awam apa rupanya keadaan dalam pesawat itu.

6. Khabarnya Photo-Photo di rakam oleh seorang Isteri muda kepada bekas Tim Menteri yang juga SuSulit sulit di pejabat Tim Menterinya.

Kes ini kerana apa? Sebab semua penumpang tidak diberi taklimat lebih awal. Saya pun pernah berapa kali naik pesawat eksekutif (lama) dari pengkalan ‘simpang’ callsign TUDM Sungai Besi masa En Ghafar Baba jadi TPM. Tak ada satu keping gambar pun saya ambil, kerana sudah di arah awal.

Sumber:

BACA: Imej Azmin negatif moral dan performance, kata pemimpin Umno

CATEGORIES