Gagal bayar RM3.93 juta, Zamsaham saman KAFA

Gagal bayar RM3.93 juta, Zamsaham saman KAFA

Gagal bayar RM3.93 juta, Zamsaham saman KAFA. Pemilik Kelantan FC, Norizam Tukiman mendedahkan bahawa pihaknya menyaman Persatuan Bolasepak Kelantan (KAFA).

Norizam atau lebih dikenali sebagai Zamsaham menjelaskan tindakan saman itu diambil susulan kegagalan KAFA membayar hutangnya sebanyak RM3.93 juta.

Menerusi kenyataan di laman Facebook miliknya hari ini, beliau berkata perkara itu terpaksa di dedahkan selepas mendapat banyak pertanyaan daripada orang ramai.

“Saya sebenarnya nak diamkan sahaja, tapi selepas ramai yang tanya, maka memang benar saya saman KAFA kerana gagal bayar hutang sebanyak RM3.93 juta.

“Asal hutang KAFA RM3.8 juta, naik ke RM3.93 juta sebab KAFA minta tambahan pinjaman. Tapi setakat hari ini satu sen pun belum pulang ke saya,” tulisnya.

Gagal bayar RM3.93 juta, Zamsaham saman KAFA

Zamsaham sebelum ini dilaporkan membayar RM6.8 juta ketika proses mengambil alih pasukan The Red Warriors (TRW) dari KAFA pada September 2020.

Menurut laporan, jumlah itu membabitkan RM3 juta bagi pembelian Kelantan FC dan RM3.8 juta lagi adalah pinjaman kepada KAFA bagi menyelesaikan hutang kepada pemain dan agensi tertentu.

Zamsaham mendedahkan pihaknya menyaman KAFA dalam laman sosialnya.

Baca:

Lelaki buat straw Coffe Bean sebagai pasta curi tumpuan ramai

Johnny Depp kini bercinta dengan peguamnya sendiri

Namie akhrinya tinggalkan profesyen guru, pilih jadi artis

CATEGORIES