Facebook Muhyiddin jadi sasaran netizen yang kecewa pembatalan HSR

Facebook Muhyiddin jadi sasaran netizen yang kecewa pembatalan HSR

Rata-rata warganet tidak menyambut baik pengumuman pembatalan projek keretapi laju KL-Singapura.

Menurut laporan The Edge Markets, Malaysia dilaporkan terpaksa membayar pampasan RM300 juta kepada Singapura ekoran pembatalan projek infrastruktur mega tersebut.

Dari pemerhatian di laman facebook perdana menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin mendapati hampir kesemua komen yang berjumlah lebih 2.1k  menyatakan kekecewaan apatah lagi berita tersebut diterima pada hari pertama tahun baru 2021.

Berikut merupakan beberapa komen netizen terpilih di laman fb tersebut:

Kazar Razak :  Upsetting actually. The HSR can knit Singapore and KL into one giant metropolis with growth corridors in between the two countries caused by this line. Other countries in our region such as Indonesia and Thailand are already building their HSR but we cant get this thing up the ground.

Ong Ching Ping : If the HSR proceed, there’s a chance to break even the cost! But now just throw 300m to the drain and benefit no one!

Jet Lim Wen Jie : First news in 2021 from you is to scrap HSR and compensate 310 million to Singapore instead of spending on Rakyat. What a beautiful news to all Malaysians.

Amsyar Anwar : Aboh,keluar duit kwsp sendiri punyalah susah.bayar duit penalti kat Singapore boleh pula

Ryan Khoo Chung Ming : Very disappointed in this decision. Govt not thinking broad enough

Fawwaz Fadzil : you are rubbish, due to cancellation our money has been use to pay compensation to SG.what are good decision.

Muhd FZ : Kalo dah batalkan HSR jgn sesekali plan nk buat MHSR pulak di laluan yg sama. Bazir duit rakyat kpd projek yg kurang beri impak. ETS jb-kl pun akan siap hujung tahun 2021. Buat apa byk2 tren kl-jb.

Dante Syaza : tak serik ke asyik U turn jer..kata nak laksana,tapi batal pulak lepas tu..dan lagi sadis beri duit free kepada Singapore pulak.. bukan sikit tapi ratusan juta pulak tu..

Muhammad Syimir : Janji nak teruskan sekali U-turn, apa guna berjanji kalau kerap dimungkiri

Scarlet Liang : when this was first announced i was excited cause i had an opportunity to go back to Muar easily to connect with my extended family..guess some things are not meant to be..

Aleesha Md Jazlan : Malaysia akan ganti Indonesia yg lama. Org maju ke depan, Malaysia GOSTAN, GOSTAN, GOSTAN terus!!!

Sumber :

COMMENTS