KWSP Satu pertiga miskin bandar tiada caruman baharu

KWSP: Satu pertiga miskin bandar tiada caruman baharu

Yang terkesan akibat kenaikan harga ketika ini, tidak mempunyai sebarang perlindungan sosial seperti KWSP, Perkeso dan lain-lain. Read More

Orang Melayu paling ramai diisytihar muflis sejak 2020 kata laporan

Orang Melayu paling ramai diisytihar muflis sejak 2020, kata laporan

Orang Melayu paling ramai diisytiharkan muflis sejak tahun 2022 hingga Mei lalu membabitkan sebanyak 10,266 kes Read More

Gagal bayar pinjaman bank ramai rakyat kini muflis

Gagal bayar pinjaman bank, ramai rakyat kini muflis

Kadar yang lebih tinggi juga berkemungkinan meningkatkan kos untuk pengguna membayar faedah dan pinjaman ke atas bil bulanan mereka. Read More

Idris akui Melaka telah fatwakan amanat Haji Hadi sebagai sesat

Idris akui Melaka telah fatwakan ‘amanat Haji Hadi’ sebagai sesat

Datuk Idris Ahmad menyatakan demikian bagi menjawab pertanyaan Datuk Mahfuz Omar (PAS-Pokok Sena) yang mahu tahu senarai negeri yang sudah memfatwakan amanat itu sebagai sesat. Read More

Pakar sahkan harga kereta akan mencanak naik beli sekarang atau never

Pakar sahkan harga kereta akan mencanak naik, beli sekarang atau ‘never’

walau bagaimanapun, pihaknya ambil maklum bahawa pihak pengurusan bagi pengeluar kereta kebangsaan gusar kerana mereka tiada ruang mencukupi untuk menaikkan harga kereta. Read More

Dakwaan Malaysia bakal muflis macam Sri Lanka Tengku Zafrul buka mulut

Dakwaan Malaysia bakal muflis macam Sri Lanka, Tengku Zafrul buka mulut

Jelasnya, Tabung Kewangan Antarabangsa (IMF) tidak pernah menyatakan bahawa Malaysia mempunyai masalah ekonomi dan kerajaan sentiasa berdisiplin dalam membayar hutang negara. Read More

Cara mohon bantuan barang dapur RM300 untuk rakyat Malaysia

Cara mohon bantuan barang dapur RM300 untuk rakyat Malaysia

Ini adalah cara untuk membuat permohonan bantuan program bakul makanan ini. Ianya boleh dilakukan dengan beberapa cara iaitu: Read More

Prihatin barang makin naik kerajaan naikkan gaji minimun 5

Prihatin barang makin naik, kerajaan naikkan gaji minimun 5%

Prihatin barang makin naik, kerajaan naikkan gaji minimun 5% Read More

MOF keluar arahan baru minta kerajaan buat penjimatan besar besaran

MOF keluar arahan baru, minta kerajaan buat penjimatan besar-besaran

MOF keluar arahan baru, minta kerajaan buat penjimatan besar-besaran Read More

Kini rakyat boleh mula tengok subsidi di bil TNB masing masing

Kini rakyat boleh mula tengok subsidi di bil TNB masing-masing

Kini rakyat boleh mula tengok subsidi di bil TNB masing-masing Read More

Rupanya dah 15 tahun minyak masak subsidi dijual di Thailand

Rupanya dah 15 tahun minyak masak subsidi dijual di Thailand

Rupanya dah 15 tahun minyak masak subsidi dijual di Thailand Read More

Cara jimat makan telur di Malaysia

Cara ‘jimat’ makan telur di Malaysia

Cara 'jimat' makan telur di Malaysia Read More

Emas langsung tak bergerak

Emas langsung tak bergerak

Emas langsung tak bergerak Read More

Bersedia kemelesetan global tahun depan IMF

Bersedia kemelesetan global tahun depan – IMF

Bersedia kemelesetan global tahun depan - IMF Read More

Maybank mula naikkan lagi BLR 25 mata bermula tarikh ini

Maybank mula naikkan lagi BLR 25 mata bermula tarikh ini

Maybank mula naikkan lagi BLR 25 mata bermula tarikh ini Read More

Gaji menteri Malaysia boleh beli 3300 botol minyak masak 5 kg

Gaji menteri Malaysia boleh beli 3,300 botol minyak masak 5 kg!

Gaji menteri Malaysia boleh beli 3,300 botol minyak masak 5 kg! Read More

Sampai sayur kampung pun mencanak naik harga apa nak jadi Malaysia

“Sampai sayur kampung pun mencanak naik harga, apa nak jadi Malaysia..”

"Sampai sayur kampung pun mencanak naik harga, apa nak jadi Malaysia.." Read More

Lelaki kaut ayam mentah sampai 2 troli curi tumpuan

Lelaki kaut ayam mentah sampai 2 troli curi tumpuan

Lelaki kaut ayam mentah sampai 2 troli curi tumpuan Read More

Tular rumah RM30 Juta di tingkat 65 kawasan tengah bandar KL

Tular rumah RM30 Juta di tingkat 65 kawasan tengah bandar KL

Tular rumah RM30 Juta di tingkat 65 kawasan tengah bandar KL Read More

SSM beri diskaun 90 peratus kompaun sehingga tarikh ini

SSM beri diskaun 90 peratus kompaun sehingga tarikh ini

SSM beri diskaun 90 peratus kompaun sehingga tarikh ini Read More