Disangka gergasi laut, pakar akhirnya dedah rahsia disebalik objek misteri

Disangka gergasi laut, pakar akhirnya dedah rahsia disebalik objek misteri.Objek misterl yang dipenuhi teritip di pantai Muriwai dekat Auckland, New Zealand bukan gergasl laut atau makhluk aslng seperti tanggapan sesetengah pihak.

Pakar percaya objek panjang itu, yang menarlk perhatian warga internet sejak dimuatkan di Facebook sebelum ini sejenis kayu yang dipenuhi hidupan laut tersebut, lapor Daily Mail.

Persatuan Sains Marin New Zealand berkata mereka hampir pasti berdasarkan imej tersebut ia sekeping kayu hanyut yang diliputi hidupan tersebut, lapor The Timaru Herald pula.

Objek pellk itu dikongsi Melissa Doubleday di media sosial tersebut selepas menemui terdampar di pantai tersebut ketika memandu.

Disangka gergasi laut, pakar akhirnya dedah rahsia disebalik objek misteri

Ia dihanyvtkan ke pantai, dipercayai susulan kejadlan gempa di negara tersebut sebelum ini.

Ingin tahu objek ganjll itu, wanita tersebut memuatkan tiga keping foto di Muriwai & Waimauku Area Community Group dengan harapan dapat menemui jawapannya.

Disangka gergasi laut, pakar akhirnya dedah rahsia disebalik objek misteri

“Hanya ingin tahu jika ada sesiapa tahu apa ini?” tulisnya. Coretan itu mengundang pelbagai spekvlasi, termasuk gergasi laut atau makhluk aslng.

Beribu-ribu teritip jenis gooseneck barnacles dengan kulit putih dan badan panjang lagi lemblk itu menutupi kayu tersebut sehingga kelihatan ganjil dan menakvtkan.

Walau kelihatan mengerlkan, lapor portal United Kingdom itu, ia tidak membahayakan manusia.

Malah di Portugal dan Sepanyol, teritip ini dijadikan makanan eks0tik yang mahal dengan harga 500 (lebih 2,200) setiap kilogram kerana svkar dikutip.

Komen Orang Ramai

Ni drp sebahagian lohong panas yg kat dlm laut, teritip tu concentrate pasal dia hidup symbiotic dgn bakterla yg mkn sulfur drp lohong tu….sapa selalu tgk natgeo channel taulah.

Kalo jumpa kat mat salleh kata ufo..kalo jumpa dekat melayu kata binatang ajaib ..like untok tambah kan iman.kalo jumpa dekat indn hantv air ketik like n share kalo supaya org tahu.

Geli tgk mende kecik2 byk mcm tu..ishh.

BACA JUGA : Habis bayar loan kereta, apa yang harus anda lakukan? Ini langkah seterusnya…

Youtube bakal sokong penggunaan NFT? Surat khas ini mungkin jawapannya

Macam cerita Ultraman, penduduk di China gempar dengan kehadiran cahaya misteri

CATEGORIES