Bill Gates ramal teknologi ini akan mengantikan smartphone

Bill Gates ramal teknologi ini akan mengantikan smartphone

Bill Gates ramal teknologi ini akan mengantikan smartphone. Orang besar, pelabur dan dermawan Bill Gates telah menjadi sejenis guru realiti baharu yang dilalui oleh manusia dan kini pengasas bersama Microsoft telah meramalkan jenis teknologi baharu yang, antara lain, akan menggantikan telefon pintar .

Ini bukan kali pertama Gates berani membuat ramalan, seperti yang ditunjukkannya ketika bercakap tentang pandemik baru yang akan menyerang manusia, kini pengarang dan pensyarah bercakap mengenai tatu elektronik .

Apakah teknologi yang akan menggantikan telefon pintar menurut Bill Gates?

Bill Gates ramal teknologi ini akan mengantikan smartphone

Ahli perniagaan bilionair itu merujuk kepada tatu elektronik yang dibangunkan oleh syarikat Chaotic Moon , teknik berasaskan bioteknologi yang bertujuan untuk menganalisis dan mengumpul maklumat daripada tubuh manusia melaluinya.

Di antara data yang akan disimpan oleh tatu ini, pada mulanya terdapat pembicaraan mengenai maklumat perubatan dan sukan, yang mana mungkin untuk mencegah dan mengawal penyakit, serta meningkatkan prestasi fizikal dan sukan melalui tanda-tanda penting.

Bagaimanakah tatu elektronik akan diletakkan pada orang?

Walaupun tatu elektronik ini masih dalam fasa pembangunan, diketahui ia akan digunakan sementara pada kulit, dengan sensor kecil dan penjejak yang menghantar dan menerima maklumat melalui dakwat khas yang mengalirkan elektrik.

Gates mahu tatu elektronik menggantikan telefon pintar

Walau bagaimanapun, pelaksanaan awal tatu elektronik tidak mencukupi untuk Bill Gates, yang mahu peranti futuristik ini menjadi pengganti kepada telefon pintar masa kini.

 

Lihat siaran ini di Instagram

 

Siaran dikongsi oleh Bill Gates (@thisisbillgates)

Idea Gates, yang telah dilihat dalam beberapa filem Hollywood, ialah orang boleh menggunakan tatu elektronik yang dibangunkan oleh Chaotic Moon untuk menelefon, menghantar mesej atau mencari alamat.

Walaupun masih belum mungkin untuk bercakap tentang anggaran masa untuk tatu elektronik itu tersedia, Gates dan pasukannya sedang mencari cara untuk menggunakannya untuk menjadi peranti baharu yang digunakan orang ramai melakukan banyak perkara yang mereka lakukan melalui telefon pintar .

Tonton:

Baca:

Omicron mengganas, ini keputusan kerajaan sama ada solat tarawikh dibenarkan atau tidak di masjid

Isteri selamba baca surat cinta lama-lama suaminya, teruk kena bahan

Cara latih kucing anda kencing dalam tandas, dijamin berkesan!

CATEGORIES