Tular video Faizal Tahir ajar mualaf lafaz Syahadah sejuk hati tengok

Tular video Faizal Tahir ajar mualaf lafaz Syahadah, sejuk hati tengok

Tular video Faizal Tahir ajar mualaf lafaz Syahadah, sejuk hati tengok. “Alhamdulillah, seronok tengok usaha sahabat.” Itu komen yang diberikan pelakon Ashraf Muslim terhadap usaha ... Read More

Niezam Zaidi luah perasaan bila jadi ahli Tabligh tak sangka

Niezam Zaidi luah perasaan bila jadi ahli Tabligh, “tak sangka..”

Niezam Zaidi luah perasaan bila jadi ahli Tabligh, "tak sangka..". Pernah melalui episod hitam dalam kehidupan, pelakon Niezam Zaidi mengakui kini jiwanya lebih tenang dan ... Read More

Nor Albaniah pakai seragam cleaner jadi bualan saya tak kisah kerja apa pun

Nor Albaniah pakai seragam cleaner jadi bualan, “saya tak kisah kerja apa pun”

Nor Albaniah pakai seragam cleaner jadi bualan, "saya tak kisah kerja apa pun". Beberapa hari lalu, pelakon senior Nor Albaniah atau nama sebenarnya Nor Albaniah ... Read More

Bangga Doktor dari Malaysia cipta hijab dipakai di hospital UK

Bangga! Doktor dari Malaysia cipta hijab dipakai di hospital UK

Bangga! Doktor dari Malaysia cipta hijab dipakai di hospital UK. Kesungguhan pakar bedah, Dr Farah Shaheera Roslan, 28, yang berusaha menyelesaikan masalah doktor wanita Muslim ... Read More

Komposer Madah Berhelah ini pernah tolak 2 tawaran gelaran Dato royalti RM200K

Komposer Madah Berhelah ini pernah tolak 2 tawaran gelaran Dato, royalti RM200K

Komposer Madah Berhelah ini pernah tolak 2 tawaran gelaran Dato, royalti RM200K. ” Saya maIulah dengan diri sendiri. Saya tak layak, apalah jasa saya?” Demikian ... Read More

Kerajaan Perak bergolak lagi MB dedah PN curi 4 Adun BN

Kerajaan Perak bergolak lagi, MB dedah PN curi 4 Adun BN

Kerajaan Perak bergolak lagi, MB dedah PN curi 4 Adun BN. Menteri Besar Perak, Datuk Seri Saarani Mohamad, mendedahkan beliau terpaksa bersegera membentuk kerajaan negeri ... Read More

Hadi Awang dikecam guna kiasan World Cup menang dah tapi pengadil tambah masa kecederaan

Hadi Awang dikecam guna kiasan World Cup- “menang dah tapi pengadil tambah masa kecederaan”

Hadi Awang dikecam guna kiasan World Cup- "menang dah tapi pengadil tambah masa kecederaan". Nukilan Presiden Pas, Tan Sri Abdu Hadi Awang mengenai kemenangan dan ... Read More

Pengambilan besar besaran jawatan pembantu tadbir seluruh negara

Pengambilan besar-besaran jawatan pembantu tadbir seluruh negara

Pengambilan besar-besaran jawatan pembantu tadbir seluruh negara. Makluman,kami bawakan berita baik kepada rakyat Malaysia yang menginginkan kerjaya sebagai Pembantu Tadbir/Kerani bagi tahun 2022. Permohonan jawatan ... Read More

Ustazah Afifah kata ubat tahan sakit haram jangan makan

Ustazah Afifah kata ubat tahan sakit haram, jangan makan

Ustazah Afifah kata ubat tahan sakit haram, jangan makan. Seperti diketahui umum, penceramah bebas, Ustazah Siti Afifah sering mengeluarkan kenyataan ‘karut’ mengenai sesuatu perkara yang ... Read More

Perangai sebenar tunang terbongkar nak kahwin awal tahun depan dah

Perangai sebenar tunang terbongkar, nak kahwin awal tahun depan dah

Perangai sebenar tunang terbongkar, nak kahwin awal tahun depan dah. Kebersihan diri itu bukan pada penampilannya sahaja, kawasan sekeliling, kereta dan bilik juga melambangkan kebersihan ... Read More

Asal usul gambar dalam duit kertas ringgit tak ada muka ni tak bernilai

Asal usul gambar dalam duit kertas ringgit, “tak ada muka ni tak bernilai”

Asal usul gambar dalam duit kertas ringgit, "tak ada muka ni tak bernilai". Tak kira not nilai kecil dari rm1 hingga rm100, wajah beliau lah ... Read More

Reaksi Aiman Hakim bila tahu Zahirah MacWilson hamil jadi perhatian

Reaksi Aiman Hakim bila tahu Zahirah MacWilson hamil jadi perhatian

Reaksi Aiman Hakim bila tahu Zahirah MacWilson hamil  jadi perhatian. PERKONGSIAN pasangan selebriti Zahirah MacWilson dengan suaminya Aiman Hakim Ridza mengenai kehidupan bersama anak sulung ... Read More

Sesekali ibu ayah kena minta maaf dengan anak tak jatuh ego

Sesekali ibu ayah kena minta maaf dengan anak, “tak jatuh ego”

Sesekali ibu ayah kena minta maaf dengan anak, "tak jatuh ego". Tidak semestinya kita seorang ibu akan sentiasa betul. Ada masanya anak yang masih kecil ... Read More

Banduan tengok piala dunia dengan pegawai polis jadi bualan orang ramai

Banduan tengok piala dunia dengan pegawai polis jadi bualan orang ramai

Banduan tengok piala dunia dengan pegawai polis jadi bualan orang ramai. Di TikTok, tindakan seorang pegawai polis yang menonton perlawanan bola sepak Piala Dunia Qatar ... Read More

JDT vs Selangor berentap Final Piala Malaysia malam ini

JDT vs Selangor berentap Final Piala Malaysia malam ini

JDT vs Selangor berentap Final Piala Malaysia malam ini. Majoriti jurulatih, bekas pemain dan pemerhati bola sepak tempatan memilih Johor Darul Ta'zim (JDT) sebagai juara ... Read More

Bendera HARAPAN berkibar di Stadium Piala Dunia Qatar jadi perhatian dunia

Bendera HARAPAN berkibar di Stadium Piala Dunia Qatar jadi perhatian dunia

Bendera HARAPAN berkibar di Stadium Piala Dunia Qatar jadi perhatian dunia. Pada minggu ini ada dua perkara yang menjadi ‘demam’ di kalangan rakyat Malaysia, iaitu ... Read More

Axia dah setaraf 4x4 selamba off road lalu jalan Baram

“Axia dah setaraf 4×4!”, selamba off road lalu jalan Baram

"Axia dah setaraf 4x4!", selamba off road lalu jalan Baram. Bagi laluan tanpa jalan raya atau ‘off road’, sudah tentul4h kenderaan ‘4×4’ paling sesuai untuk ... Read More

Usop namakan anak sulong Muhamad Saif Umar

Usop namakan anak sulong Muhamad Saif Umar

Usop namakan anak sulong Muhamad Saif Umar. PENYANYI Usop kini bergelar seorang bapa apabila isterinya, Nur Fatihah Md Hashim selamat melahirkan cahaya mata sulung mereka ... Read More

Gambar Cleopatra bagi susu ke netizen perasan sesuatu pula

“Gambar Cleopatra bagi susu ke?”, netizen perasan sesuatu pula

"Gambar Cleopatra bagi susu ke?", netizen perasan sesuatu pula. NUR Fathiah Syazwana Shaharuddin atau lebih dikenali sebagai Cleopatra kerap menjadi buah mulut masyarakat sejak kebelakangan ... Read More

Mahkamah benar Tommy Thomas batal samam Najib

Mahkamah benar Tommy Thomas batal saman Najib

Mahkamah benar Tommy Thomas batal saman Najib. Mahkamah Tinggi membenarkan permohonan bekas Peguam Negara, Tan Sri Tommy Thomas untuk membatalkan saman difailkan Datuk Seri Najib ... Read More