Banglo ‘seram’ ini akhirnya terjual dengan harga tak masuk akal

Banglo seram ini akhirnya terjual dengan harga tak masuk akal

Banglo ‘seram’ ini akhirnya terjual dengan harga tak masuk akal. Banglo mewah terletak di Bukit Gasing, di sini sebelum ini terbiar sepi tanpa ada pembeli akhirnya terjual pada harga RM4.4 juta.

Sebelum ni, banglo terbiar tersebut sering dikaitkan dengan kewujudan entiti makhluk halus, lebih-lebih lagi orang ramai sering memperkatakan pemilik asal rumah tersebut dikaitkan dengan kes pembunuhan dan ritual mistik.

Difahamkan rumah terbabit dipercayai dimiliki oleh individu bernama Raymond Goh atau panggilannya adalah Shihan Goh yang kini sudah berusia 61 tahun dan beliau menggadaikan rumah tersebut kepada bank pada 15 Mac 2013.

Penemuan banyak tanda salib di kediaman tersebut kerana Shihan Goh merupakan master dalam seni mempertahankan diri Jiu-jitsu.

Beliau juga pernah menerbitkan buku agama Kristian yang bertajuk ‘The Aquarian Bible Awakening Thru Cosmic Link Omnipotentology’ pada tahun 2002.

Banglo'seram' ini akhirnya terjual dengan harga tak masuk akal

Terdahulu melalui satu akaun Facebook Muhammad Ishaq menyatakan rumah banglo terbiar tersebut telah berjaya dijual dalam satu acara lelongan dengan harga RM4.4 juta.

BACA:

‘Berani Hawa buat macam ni, Neelofa pun tak pernah buat’

Jangan makan ginjal ayam kalau nak hidup lama

Nina Ismail dedah kisah cintanya dengan Jovian, “ramai yang menentang”

CATEGORIES