Amin Idris bongkar latar belakang Ustazah Afifah, rupanya tak belajar agama pun

Amin Idris bongkar latar belakang Ustazah Afifah, rupanya tak belajar agama pun. Beberapa hari ni agak kecoh juga dengan pandangan dari seorang pendakwah bebas iaitu Ustazah Siti Afifah apabila keluarkan kenyataan para suami sebagai seorang yang daus jika benarkan doktor lelaki uruskan isteri bersalin.

Kenyataan penuh emosi itu membuatkan ramai rasa keliru dan Siti Afifah dilihat tetap dengan pendiriannya walaupun telah dijelaskan oleh Ustaz Azhar Idrus.

Banyak kenyataan Ustazah Siti Afifah misleading…

Terbaru, seorang penceramah motivasi, Amin Idris tampil mendedahkan bahawa ustazah tersebut tidak mempunyai latar belakang pengajian agama seperti agamawan lain.

Saya dapat info rupanya ustazah ini tidak ada background pengajian agama yang formal. Nak claim dia sebagai amawan, ilmuan itu agak sukar.

Amin Idris bongkar latar belakang Ustazah Afifah, rupanya tak belajar agama pun

Kita kena hati-hati daripada mengambil ilmu daripada mereka. Apatah lagi, saya dapati banyak juga kenyataan di media sosial yang sangat misleading.

Ulasan panjang mengenai perkara ini dikongsikan Amin dalam bentuk video melalui TikTok dan sama-sama kita fahami.

@iamaminidris Jangan mudah ‘mendayuskan’ orang. Claim diri sebagai ustazah tapi bercakap denhan kejahilan #tazkirahironman ♬ original sound – iamaminidris

BACA:

Pakcik Tua jalan bawa barang dapur mengeluh, “ramai lalu tapi tak ada yang tumpangkan”

Baju dipakai isteri Yonny Boi buat hidung netizen berdarah

Fahrin Ahmad rasa lebuhraya di Malaysia dah tak selamat