TH KEKALKAN SUBSIDI BAGI RAYUAN HAJI

Bantuan Haji masih diteruskan untuk Musim Haji 1441H/2020. Bakal Haji Muasasah yang tunai haji kali pertama tahun ini termasuk mereka yang berjaya dalam permohonan rayuan haji hanya bayar RM9,980 seperti tahun-tahun sebelum ini.

š—•š—®š—“š—¶ š˜†š—®š—»š—“ š—ŗš—²š—暝—®š˜†š˜‚, keutamaan pemilihan akan di beri kepada mereka yang š—ŗš—²š—ŗš—Æš˜‚š—®š˜ š—暝—®š˜†š˜‚š—®š—» š—ŗš—®š—µš—暝—®š—ŗ, š—¹š—®š—»š—·š˜‚š˜ š˜‚š˜€š—¶š—® š˜€š—²š—暝˜š—® š—½š—²š—ŗš—Æš—®š—»š˜š˜‚ š—¹š—®š—»š—·š˜‚š˜ š˜‚š˜€š—¶š—® š—±š—®š—» š—ŗš—²š—暝—²š—øš—® š˜†š—®š—»š—“ š˜š—²š—¹š—®š—µ š˜š—²š—暝—½š—¶š—¹š—¶š—µ š—½š—®š—±š—® š˜š—®š—µš˜‚š—» š˜€š—²š—Æš—²š—¹š˜‚š—ŗ š—¶š—»š—¶ tetapi terpaksa menangguh pemergian haji.

Keutamaan pertimbangan juga akan diberikan kepada š—ŗš—²š—ŗš—Æš˜‚š—®š˜ š—暝—®š˜†š˜‚š—®š—» š—ŗš—®š—µš—暝—®š—ŗ, š—¹š—®š—»š—·š˜‚š˜ š˜‚š˜€š—¶š—® š˜€š—²š—暝˜š—® š—½š—²š—ŗš—Æš—®š—»š˜š˜‚ š—¹š—®š—»š—·š˜‚š˜ š˜‚š˜€š—¶š—® š—±š—®š—» š—ŗš—²š—暝—²š—øš—® š˜†š—®š—»š—“ š˜š—²š—¹š—®š—µ š˜š—²š—暝—½š—¶š—¹š—¶š—µ š—½š—®š—±š—® š˜š—®š—µš˜‚š—» š˜€š—²š—Æš—²š—¹š˜‚š—ŗ š—¶š—»š—¶.

Sebagai satu usaha penambahbaikan, Tabung Haji telah memperkenalkan Borang Rayuan Haji yang seragam bagi mempertingkatkan proses rayuan haji bagi jemaah yang ingin menunaikan haji pada musim haji 1441H/2020 ini.

Borang ini memberi ruang kepada sesiapa yang merayu dan jika terpilih, mereka boleh secara sukarela bersetuju untuk membayar penuh RM22,900 untuk tunai haji secara Muassasah.

Untuk tahun-tahun yang sebelum ini, Tabung Haji sudah pun memberi pilihan kepada jemaah haji Muassasah untuk membayar penuh. Jika mereka š˜š—¶š—±š—®š—ø š—ŗš—²š—ŗš—¶š—¹š—¶š—µ š˜‚š—»š˜š˜‚š—ø š—ŗš—²š—ŗš—Æš—®š˜†š—®š—æ š—½š—²š—»š˜‚š—µ bayaran haji RM 9,980 kekal.

Sumber : https://www.facebook.com/TabungHaji/