Tindakan tegas terhadap pemilik akaun FB “Alvin Chow” yang menghina Agama Islam

Tindakan tegas terhadap pemilik akaun FB “Alvin Chow” yang menghina Agama Islam

1.Hari ini Pemuda Pakatan HARAPAN Jasin telah menerima maklumat bahawa terdapat adanya kata-kata hinaan terhadap yang mulia baginda Rasululullah s.a.w.
.
2.Kami di sini menegaskan, tidak boleh sama sekali untuk mana-mana individu atau kelompok untuk menghina agama terutama agama Islam melainkan tindakan yang sangat tegas dikenakan terhadap mereka.
.
3.Siasatan terperinci perlu dilakukan terhadap penghinaan agama Islam ini, sama ada ianya dilakukan secara terancang untuk melakukan provokasi agama demi menggugat keharmonian negara.
.
4.Semua warga Malaysia haruslah faham, keharmonian wajib dijaga tanpa mengira bendera parti politik, bangsa mahupun agama.
.
5.Agama Islam ialah agama rasmi Malaysia. Sebarang penghinaan dan nista sudah tentu memberi kesan kepada seluruh rakyat Malaysia terutama yang Melayu-Islam. Tindakan ini seolah-olah mencabar kedaulatan negara sendiri.
.
6.Pemuda PH Jasin juga tidak menolak adanya kelompok yang sengaja mencipta akaun-akaun palsu di media sosal untuk membakar api perkauman dan agama di Malaysia ini. Kami menyerahkan kepada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia untuk menangani masalah ini supaya ianya tidak berlarutan,.
.
7.Individu yang menulis kata-kata penghinaan di akaun tweeter miliknya iaitu Alvin Chong perlu disiasat dan jika ternyata benar, kami menyokong segala hukuman yang diberikan ke atas pesalah.
.
8.Bersamalah kita menjaga keharmonian di Malaysia ini. Serta kepada yang Muslim, ayuhlah menjaga nama baik agama Islam yang mulia ini.
.
Ustaz Muhammad Bin Kamal
Ketua Pemuda Pakatan Harapan Jasin,