12 tabiat lelaki bila masuk usia 40-an yang perempuan wajib tahu

12 tabiat lelaki bila masuk usia 40 an yang perempuan wajib tahu

12 tabiat lelaki bila masuk usia 40-an yang perempuan wajib tahu. Ramai lelaki yang memasuki usia 40-an suka dangat dengan frasa ‘Life Begins At 40’. Rata-rata mereka anggap inilanh zaman emas mereka untuk melengkapkan poses kehidupan sebelum menjengah ke usia 50-an dan ke atas.

Menerusi entri ini, Maskulin ingin berkongsi 12 perangai yang mungkin ada anggap aaneh yang biasanya dilakukan oleh golongan ini kononnya apabila sudah tiba masanya.

Sama ada anda seuju atau tidak ia sebenarnya satu perkara subjektif. Ini cuma padangan dan lontaran harmless dari MASKULIN yang rata-ratanya pun sudah hampir menjengah usia ini.

LEBIH BANYAK BELI BAJU

Anda mengambil masa yang lebih lama untuk kelihatan tampan dan bergaya. Anda pun jadi tak kisah berbelanja lebih semata-mata untuk membeli baju baharu.

12 tabiat lelaki bila masuk usia 40 an yang perempuan wajib tahu

PERUBAHAN GAYA RAMBUT

Jika sebelum ini anda cuma tahu sikat tepi sahaja tetapi tiba-tiba anda mahu tukang gunting buat stail pacak-pacak atau rambut ala-ala KPop. Yang penting nampak tampan.

TAK KISAH LEPAK DENGAN ORANG MUDA

Rasa kalau lepak dengan kawan-kawan sebaya, anda rasa macam dah terlalu tua sangat. Mulalah start cari geng-geng muda untuk diajak ‘ngeteh’. Boleh dengar mereka sembang pasal PUBG walaupun anda sebenarnya tak faham. :-p

LEBIH PEKA DENGAN PENAMPILAN DIRI

Masa inilah anda mula search apa produk yang bagus untuk kulit muka. Apa yang sesuai untuk cerahkan kulit atau hilangkan jerawat. Anda betul-betul mahu menjaga kulit wajah anda untuk lebih berkeyakinan tinggi.

BELI SUV ATAU MOTOSIKAL

Membeli kenderaan jenis ini menampakkan anda matang, stabil dan memiliki segala-galanya. Naik pacuan empat roda dan motor besar juga merupakan idaman semua lelaki dan anda kini dalam fasa sedang buktikan, “Aku sedang ada segala-galanya”.

TERFIKIR INGIN TUKAR KERJAYA

Lebih 10 tahun anda berada dalam bidang kerja yang sama. Timbul rasa bosan tetapi apabila nak difikirkan semula sesuaikah untuk anda bermula dari bawah dengan kerja baharu, itu ada kalanya menimbulkan dilema.

MULA BERDIET

Pada usia 40-an juga anda sudah mula kembali menjaga bentuk tubuh. Jika selama ini buncit dan menggeleber, anda start follow tips daripada ikon fitness seperti Kevin Zahri untuk mendapatkan bentuk tubuh yang baik dan mahu tampil segak.

LANGGAN MAJALAH ATAU NEWSLETTER

Dulu anda suka baca yang bukan-bukan dan tidak berfaedah namun setelah usia menjengah ke fasa yang baharu sebelum tua, pada masa inilah anda baru dan mula cari bahan bacaan dari laman web seperti Maskulin!

GUNA GAJET TERKINI

Gajet terkini seperti telefon pintar menjadi keutamaan anda biar pun orang kata ia membazir, mahal dan sebagainya. Anda bersungguh-sungguh mahu mendapatkannya kerana ingin kelihatan up to date dan tidak ketinggalan zaman.

BERAHSIA UMUR SEBENAR

Bila orang tanya pasal usia anda, anda cuma suruh orang meneka sahaja namun tidak memberitahu usia sebenar. Jika tekaan mereka betul, anda akan berdolak-dalih dengan kata, “Cubalah teka lagi”.

LAYAN LAGU ORANG MUDA

Tiba-tiba anda layan lagu Masdo! Paling tidak.. lagu Haqiem Rusli atau Nabila Razali pun anda hafal dan tahu menyanyikan semula kerana anda benar-benar gemarkannya.

GAYA & PENAMPILAN IKUT TREND SEMASA

Anda jadi suka berpakaian berwarna terang walaupun ia tidak sesuai dengan peringkat umur anda!

BACA:

Pakar MET dedah tiga hari akan datang waktu sangat kritikal

Pangsapuri ‘mini Hong Kong’ di Cheras dilelong dengan harga RM423,000 tapi projek belum siap

Fesyen baju Nadia Brian tersembul di dada, netizen perasan sesuatu

CATEGORIES